Pokok Angker!

1:15 AM 2 Comments



Starflower

2 comments:

HDR Photo Test Part 1

9:27 PM 6 Comments



Picture wife aku yg aku hdrkan..thanks utk encik Burt coz dengan baik hatinye menyumbangkan software2 HDR beliau..kekeke..thanks Burt! Aritu dh try buat ikut Adobe Photoshop tp bapak susah..so tolong le ye..sesape yg dh terbaca artikel ni tlg komen kelemahan gambau ni..masih blaja dan terus blaja..thank you daun keladi..

Starflower


Starflower

6 comments:

My Wife My Model

7:51 AM 6 Comments



Photoshoot kt Pantai Chenang, Langkawi. Bermodelkan wife sendiri..yg slalu menjadi mangsa menjadi model bile photoshoot..kekeke..tp gambar ni semua aku amek pakai kamera compact jew..(Nikon Coolpix L16)..masa ni blum bli alpha lg..baru pas kawin..keke..

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

6 comments:

Cangkul Ditelan Pokok! (Versi Asli)

3:19 AM 0 Comments



Atas pelbagai soalan yg ditujukan oleh reader2 psal gambau ni..aku uploadkan khas utk semua edisi gambau ori cangkul ditelan pokok ni..bg aku..aku pikir sama je mcm semua..objek utama yg nk ditonjolkan dlm gambar ni mmg x bjaya ditonjolkan..tp dr ape yg aku rs ianya mungkin atas sebab beberapa faktor, 1st skali psal tone colornye yg hampir skata, 2nd..keliru psal xdpt nk pastikan kedudukan cangkul dlm gambar ni..3rd psal x dpt gambaran semua angle gambar ni..xpe..nnt aku blk kampung aku shoot blk gambar ni..harap ianya dapat merongkai semua persoalan..hehehe..ok2..chow dlu..tlupe nk pegi bazar ramadhan lak..salam..

Starflower

0 comments:

Iguana!

5:25 AM 4 Comments



Gambar ni aku shoot masa g Zoo Negara..pandai lak iguana ni me'lighting'kan diri dia bwh lampu..Agaknye tau aku nk tangkap gambau dia la kot..

Starflower

4 comments:

Pakar Penghias Rumah!

9:14 PM 0 Comments



Makin cepat lak aku tgk pakar penghias rumah ni besar..mmg xlepas mulut nk menjerit klau tgk kelaku dia..tp ni la penghibur hati kt rumah sentul ni..anak buah aku ni br 1thn 5 bulan kot..wlaupun dia sorang je budak kecik kt rumah ni..tp perangainye mengalahkan 10 org budak..mmg letih tgk dia klau dia x tido..xtau la nnt klau anak kembar aku lahir dapat bergabung tenaga ngan dia..alahai..

Starflower

Starflower

0 comments:

Lembayung Petang!

6:04 PM 6 Comments



Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

6 comments:

Di Celahan Sawah!

11:43 PM 3 Comments



Starflower

3 comments:

Cangkul Ditelan Pokok!

8:08 AM 5 Comments



Mengetest ilmu mengedit foto hdr..xtau la jd ke x..lu pk la sendiri..kekeke..yg penting byk lg aku kne blaja sebenarnye..tq kt blog kawan2 fotografi yg lain..korang byk bg ilmu kt aku utk aku terokai..maceh2!

Starflower

Tolong komen ye..nk sgt tau ape yg kurang..tgh blaja lg..1 picture ler kiranye ni..ampun klau byk kekurangan..

5 comments:

Air + Daun!

5:29 AM 2 Comments



Starflower

2 comments:

Mojo & Sarang Tupainye!

5:33 AM 4 Comments



Starflower

Starflower

4 comments:

Baby@Touch 'n Go Pirate Splash 2009!

8:06 AM 3 Comments



Antara anak2 staff Touch 'n Go yg aku sempat snap gambarnye..mmg comey2 belaka..geram aku tengok

Starflower

Starflower

Paolo Maldini kecik!comei2!

Starflower

Anak En. Mazri..comey sambil memegang belonnye..

Starflower

Starflower

Starflower

Starflower

Model senaman belon..risau aku shoot gambar dia..

Starflower

Anak Fahmi yg mmg pantang nampak camera..confirm t'sengeh..

Starflower

Anak Co'a..alahai..

Starflower

Yg ni aku x confirm anak sape..tp mmg comey gak..

Starflower

Anak hafidz..

Starflower

Anak Tajir..sebijik muka bapaknye..kekeke

3 comments: